Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

På upploppet

Lördag 26 september

 

Jag har tappat räkningen, men jag tror att det är närmare fem dagar som vi har seglat på en och samma babordsbog. Vi har försökt höjda så mycket vi kan för att få så kort sträcka som möjligt genom ocean sprinten. Samtidigt har höjden betytt att vår fart emot målet har minskat och båtarna bakom har förmodligen kommit ikapp en del. Men det verkar ha varit värt det, för när vi vid kvart över sjutiden ikväll avslutade ocean sprinten, så var vi dryga halvtimmen snabbare på att avverka de 300 sjömilen än Visit Seattle, som tidigare var snabbast. Om vi vinner sprinten, vilket vi inte vet förrän Ichor Coal har avslutat sin sprint, sa skulle det ge oss två välbehövliga poäng och skulle reparera skadan lite efter avsaltningsfadäsen. Just nu ser det i alla fall ut som att Ichor Coal satsar på att göra sprinten, så det ar bara att hallå tummarna för att de ar långsammare än oss.

Vi är fortfarande på samma babordsbog men har fallit av något för att sikta direkt mot Rio. Nu känns det verkligen som att vi ar på upploppet! Vi har fortfarande runt 900 sjömil kvar, eller cirka 2,4 AF Offshore race Gotland Runt), men efter allt vi varit igenom hittills sa känns det nästan som att vi bara har en liten eftermiddagssegling kvar – låt vara att den varar i fyra dagar till – men det känns ändå nära nu!!

En märklig iakttagelse jag gjort det senaste är att vi nästan inte ser några djur längre. Andra vakten har förvisso sett hajar vid ett par tillfallen och vi hade en flock fåglar som följde oss, och bajsbombade oss härom natten. Och flygfisken fortsätter irra omkring runt båten. Men förutom det sa ar det stendött. Inte en delfin på närmare två veckor tror jag, och inte heller valar eller sköldpaddor. Känns lite tomt faktiskt.