Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ljus i vintermörkret

Av Posted on Inga taggar 0

Stirrar ut på resultatet av nattens snöfall och njuter förvisso av att Stockholm är klätt i 10 centimeter nysnö. Samtidigt inser jag att man får leta sig till helt andra breddgrader om man ska kunna segla under någorlunda drägliga förhållanden.

Tyvärr finns inte den möjligheten just nu men igår fick jag ändå en försenad julklapp som verkligen får mig att börja drömma om seglingssäsongen igen. Jag fick då besked om att jag får segla årets ÅF Offshore Race ombord på Thomas Blixts TP52. Den glädjen!

Jag har seglat båten en gång tidigare i ett Lidingö Runt för några år sedan. Men det var i väldigt lätta vindar och det var ju över så snabbt att jag knappt hann märka att det startade. Nu får jag chansen att lära känna båten lite bättre. Det ska verkligen bli superkul!

Thomas Blixt som äger båten är verkligen en gammal räv i seglarsverige. Han har bara missat två Gotland Runt/ÅF Offshore Race sen 1986 och har vunnit nio gånger, varav totalt fyra gånger. Textade lite med honom igår och han är helt fokuserad på att han vill ta sin tionde seger. Känns inspirerande att han fortfarande är hungrig.

Thomas var också skeppare på VO70an Ericsson 1 när den användes som flytande reklampelare för Ericsson under Volvo Ocean Race 2008-2009. Hur många varv runt jorden han seglat totalt med den båten ska jag låta vara osagt, men många sjömil har det blivit.

Man kan säga att jag ligger lite i lä när det gäller rutinen och för mig blir det andra gången jag seglar ÅF Offshore. Det ska i alla fall blir sjukt kul att få ta del av deras kunskaper och det blir ett förstklassigt genrep för mig inför Atlantseglingen, som startar en dryg månad senare.

Här är lite bilder från Blixt TP52 när de drar iväg i 20+ knop under en tillfartssegling till ORCi-VM 2012.

Och här kan du läsa mer om TP52