Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vestas krasch blev en reality check

Av Posted on Inga taggar 0

Vestas Vestas_grund

Redan när jag såg ett avvikande rörelsemönster för Team Vestas och Team Alvimedica på trackern som man följer VOR-båtarna med på nätet, så anade jag oråd. Någonting är fel, någonting har hänt. Men i min värld så var det i värsta fall ett roder som gått av eller en rigg som ramlat ner.

När jag sen insåg att Vestas hade dundrat rakt upp på ett korallrev i expressfart slog hjärtat ett extra slag. Och när jag sen såg filmen från kraschen blev jag väldigt illa till mods. Det var lite som att se en skräckfilm, fast det var på riktigt. Paniken man såg i reportern Brian Carlins ögon var på riktigt. Och jag klandrar honom inte. Att befinna sig mitt på Indiska Oceanen mitt i natten och plötsligt brakar helvetet löst. Då finns det anledning till oro.

Om ni inte redan har sett den, kolla in filmen från kraschen här. Det är en lite längre version där det också finns en kort intervjusekvens med skepparen Chris Nicholson på slutet där han pratar lite om ansvar.

Filmen får en verkligen att inse på vilken skör tråd livet hänger.