Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stiftelsen Min Stora Dag

Av Posted on Inga taggar 0

Ett av mina mål med min kommande resa är att skänka överskottet av pengar till stiftelsen Min Stora Dag. Det är en stiftelse som hjälper svårt sjuka barn att uppfylla sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratusentals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. Min Stora Dags mål är att ge dessa barn något underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna är tuffa. I barns fantasi kan allting hända. Att sjunga med sin idol, simma med delfiner, träffa en fotbollsspelare, att åka på semester med sin familj, gå på bio eller att få bjuda vänner på kalas är bara några exempel på önskedrömmar som under åren blivit förverkligade tack vare Min Stora Dags verksamhet. Varje år genomförs flera hundra Stora dagar. Dessutom arrangeras minst lika många gruppaktiviteter såsom konsertbesök, sjukhuscaféer och ungdomsläger så att närmare 2000 barn per år får ett välbehövligt avbrott i sin sjukhusvistelse.

Anledningen till att jag valt just denna stiftelse är för att jag tycker att de gör ett helt fantastiskt arbete. När jag hör ordet ”barn” tänker jag på lek, skratt, bus, leriga skor osv, inte på sjukhus, behandlingar, dropp, mardröm osv. Livet är tyvärr orättvist. Jag har egentligen alla förutsättningar för att göra vad jag vill för jag har ingen sjukdom som hindrar mig. Jag behöver inte fira min födelsedag, julafton, påsk eller midsommar på sjukhus. Den turen har inte alla och om jag kan göra något, om så bara något litet, för att ett eller flera barn ska få vara just det dom är, barn, för en liten stund så vill jag ge dem det.

Gå in på http://www.minstoradag.org/ för att läsa mer om stiftelsen, deras arbete och hur du kan vara med och bidra till en stor dag.

En dag kan göra skillnad.

Min stora dag